Over ons:

De telefoon heeft de laatste jaren een niet meer weg te denken rol in ons dagelijks leven ingenomen. In Nederland heeft iedere inwoner gemiddeld 3 mobiele telefoons! Wie geen mobieltje heeft, hoort er niet meer bij. Deze site is er voor iedereen die nog wat wil leren of vragen heeft over de mogelijkheden van zijn of haar mobiele telefoon.

Snelle ontwikkeling

%d0%be%d0%b014720 jaar geleden was het heel normaal om een huistelefoon te hebben. De gemeenschappelijke telefoon stond op een centrale plaats in huis en werd met een speciale telefoonkabel aan het telefoonnetwerk verbonden. Het apparaat bestond uit een klein kastje met daarop de nummers 0 tot en met 9 (eerst alleen in draaischijf, daarna ook met druktoetsen) en een aparte hoorn, die nog het meest aan een banaan deed denken met aan de ene kant een speakergedeelte dat tegen het oor gedrukt diende te worden en aan de andere kan teen microfoon. De ontwikkeling van de mobiele telefoon begon eigenlijk pas 15 jaar geleden en er is sindsdien heel er veel veranderd. Iedereen heeft wel een mobiele telefoon, de ouderwetse huistelefoon is nagenoeg helemaal uit de maatschappij verdwenen. En het mobieltje is ook niet weer weg te denken uit de modern maatschappij. Er wordt wat afgebeld, ge-sms’t, getwitterd, en ge-WhatsApp. Onbereikbaar zijn is ondenkbaar.

Waarom een site over telefoons?

%d0%be%d0%b0148Alhoewel de telefoon niet meer uit het dagelijkse leven is weg te denken, is het toch verbazingwekkend slecht gesteld met de kennis die de gemiddelde Nederlander heeft over dit gebruikersvoorwerp. De telefoon is inmiddels veel meer als “alleen maar” een telefoon. Een standaard telefoon heeft al gauw de volgende eigenschappen;

– Internetverbinding
– Spelletjes
– Zaklamp, rekenmachine, alarmklok, stopwatch, digitale agenda
– Camera, muziekdrager en speler
– GPS

Het gebruik van de mobiele telefoon is eigenlijk door middel van het downloaden van de verschillende “apps” (kleine softwarepakketjes) oneindig uitgebreid. Er zijn apps te verkrijgen die je zowel overdag als nachts een actueel beeld geven van de sterrenhemel: Je richt de camera op een willekeurige richting in de hemel en op je beeldscherm zie je dat stukje van het Universum, waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit een horoscoop weergave of een realistische weergave. Er zijn zelfs apps te installeren waardoor het mogelijk wordt via je telefoon mee te doen aan online casinospellen, speelfilms te bekijken, je bankzaken te regelen en te beleggen op de aandelenmarkt.