Nieuws op het internet.

%d0%be%d0%b0144Het internet is een onuitputtelijke bron van informatie. Via de sociale media en op sites zoals YouTube wordt iedereen in de gelegenheid gesteld informatie op het internet te uploaden en deze wereldkundig te maken. De wereld wordt steeds kleiner.

Voor de komst van het internet waren de manieren om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws zeer beperkt. Voor het verkrijgen van het laatste nieuws waren mensen afhankelijk van berichtgeving op de televisie en radio, die werden verzorgd door het NOS en de verschillende kranten.
Tegenwoordig is de nieuwsvoorziening veel beter en uitgebreider. Met de komst van het internet worden de internetgebruikers in staat gesteld verschillende nieuwsbronnen te lezen en hun eigen onderwerpen te kiezen. De mens is nog nooit zo geïnformeerd geweest als nu!

Van Wat Voor Een Soort Nieuws Wilt U Op De Hoogte Blijven

Heel veel kranten bieden tegenwoordig ook hun nieuws gratis online aan. Via het internet kunt u zowel de regionale als de landelijke dagbladen lezen.

Nieuws binnen de Gemeente

De meeste grote gemeentes in Nederland hebben tegenwoordig een website waarin u gratis op de hoogte wordt gehouden van wat er in uw gemeente allemaal gebeurt. Vaak worden de belangrijkste Gemeentebesluiten hierin aangekondigd, maar ook acties die er in de gemeente worden gehouden of vieringen, aankondigingen van huwelijken, sportwedstrijden van het plaatselijke voetbalteam enz.

Nieuws uit de Regio.

Ook de meeste regionale dagbladen zijn tegenwoordig online. Hierin wordt u op de hoogte gehouden van belangrijke gebeurtenissen in uw regio, maar soms wordt er ook kort verslag gedaan van belangrijke gebeurtenissen in binnen en buitenland. Soms dient u voor het verkrijgen van meer uitgebreide informatie een lidmaatschap aan te gaan.

Landelijk nieuws

%d0%be%d0%b0143Voor het landelijke nieuws kunt u op het internet terecht bij de landelijke dagbladen online zoals bijvoorbeeld de Telegraaf, Trouw, NRC Handelsblad en het AD. De landelijke kranten bieden u een gratis overzicht van het meest interessante nieuws. Maar wanneer u de achterliggende artikelen wilt lezen, moet er net als bij de papieren krant een bepaald bedrag per maand betaald worden.

Specifiek op onderwerp geselecteerd nieuws

Vaak bieden deze nieuws sites informatie aan over een bepaald onderwerp. Er zijn sites die u bijvoorbeeld het allerlaatste nieuws aanbieden over de vulkanen in de wereld, de C02 uitstoot, rampen, medische ontwikkelingen, of zelfs op het gebied van graancirkels. Wanneer u zich voor een bepaald onderwerp interesseert, kunt u dit heel gemakkelijk via een van de searchmachines zoals Google of Firefox opzoeken en u krijgt een ruime keuze aan verschillende aanbieders van het laatste nieuws. Vergeet niet te kijken wanneer de door u gekozen website voor het laatst bijgewerkt is, want niet alle websites zijn even actueel.

HOE ZORGT U ER VOOR DAT U OP DE HOOGTE BLIJFT

%d0%be%d0%b0142Om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen kunt u verschillende maatregelen nemen:

  • Website opslaan in uw computergeheugen
    Wanneer u een interessante website heeft gevonden kunt u deze uiteraard opslaan als bookmark in de menubalk van uw zoekmachine. Zo kunt u heel eenvoudig de pagina weer vinden als u weer eens wilt kijken naar het laatste nieuws. Vaak dient u voordat u over kunt gaan tot het lezen van een bepaalde website toestemming te geven voor het installeren van zogenaamde cookies.
  • Het ontvangen van alerts
    Heel veel websites bieden de mogelijkheid aan om u gratis en voor niks op de hoogte te stellen wanneer er een nieuw interessant artikel verschijnt. Hiervoor dient u bijvoorbeeld uw e-mailadres af te geven, maar vaak kan dit ook heel gemakkelijk via een link met de sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter.